Trainer

Training Timemanagement

Voor wie?
De training Timemanagement is bedoeld voor iedereen die ervaart dat zijn of haar bestaan te vol is. De training is ook geschikt voor iedereen die de neiging heeft het genieten uit te stellen tot later. We weten steeds meer over het negatieve effect van te druk zijn voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. In deze training is alles erop gericht weer zicht te krijgen op datgene wat jij oprecht wilt in jouw leven.

Wat bereik je?
Je krijgt zicht krijgt op al je onafgemaakte zaken, je onvervulde verlangens en je eventuele onoprechtheid naar jezelf. We brengen dat in kaart en je leert om op een zorgvuldige manier jouw losse eindjes tot een goed einde te brengen. Daarnaast brengen we in kaart welke dromen liggen te wachten om gerealiseerd te worden. Je wordt begeleid in het daadwerkelijk verwezenlijken van jouw droom. Na deze training ervaar je dat je autonomie en je wilskracht zijn vergroot, je meer voor elkaar krijgt, je minder andermans verwachtingen vervult en je veel vaker oprecht zal genieten van vrije tijd.

De opzet
Je werkt in kleine groepen van maximaal zes personen. Tegelijkertijd volg je een individueel traject, doordat je met eigen vragen werkt en tussendoor een coachinggesprek hebt. De training beslaat vijf vrijdagochtenden. Vier trainingen achter elkaar en een terugkomochtend na 6 weken. Tussen de ontmoetingen door werk je aan een aantal opdrachten.

De thema’s die aan bod komen zijn:

  • De onafgemaakte zaken rondom de leefgebieden: werk, huis, relaties en jezelf.
  • Spijt: waar krijg je spijt van als je doorgaat zoals nu?
  • Opdrachten om de vitaliteit te vergroten.
  • Hoe een verlangen te realiseren.
  • De principes van Wilskracht volgens Roy Baumeister
  • De weg naar het nemen van een beslissing.

De docenten
Er zijn drie docenten bij dit traject betrokken. Marjon Krouwels, Rob van Hummel en Pieter Klaassen. Marjon Krouwels is hoofddocent en verantwoordelijk voor het programma in zijn geheel. Rob van Hummel verzorgt een gastdocentschap over het belang van een opgeruimde administratie en een schoon en opgeruimd huis. Pieter Klaassen verzorgt een gastdocentschap over Aikido, een techniek waardoor je ontdekt dat oprechtheid en zelfvertrouwen je fysiek sterker maken.

Drs. Marjon Krouwels
Marjon Krouwels (1964) werkt sinds 1992 als trainer en sinds 2005 als trainer en coach. De eerste zeven jaar van haar werk als trainer is zij aangesloten geweest bij Gooiconsult, een trainings- en adviesbureau in Huizen. In deze periode heeft zij een grote diversiteit aan trainingen verzorgd, van Onderhandelen en Klantgerichtheidtrainingen tot Teambuilding en Buitentrainingen voor managers. Vanaf 1999 werkt Marjon als zelfstandig ondernemer. Vanuit de behoefte om zich te specialiseren, heeft zij aan de Pulsar Academie een driejarige opleiding gevolgd tot veranderdeskundige. Sinds 1998 verzorgt zij intensief trainingen Time management.

Pieter J.A. Klaassen
Pieter Klaassen (1957) beoefent ruim dertig jaar de Aikidoleer. Als coach werkt hij met mensen die het evenwicht aan het verliezen zijn, die zich voortslepen van dag tot dag, geen keuzes meer kunnen maken, ofwel last hebben van onbalans. Aikido betekent onder andere “jouw weg om jouw levensenergie in harmonie te brengen” ofwel om een evenwichtig mens te zijn. In de Aikido aanpak gaat het om het ervaren van je innerlijke kracht. Pieter helpt mensen hun leven weer in eigen handen te nemen.

Drs. Rob van Hummel
Rob van Hummel (1952) heeft een verleden als marketingadviseur. Na deze loopbaan is hij voor zichzelf begonnen. Zo heeft hij een senioren servicebureau van waaruit hij ouderen ondersteunt, maar ook hun mantelzorgers en mensen die door omstandigheden geen tijd of energie hebben om hun zaken goed te regelen. Dit doet hij op zeer pragmatische wijze. Als geen ander schept hij overzicht in huis en administratie.  Hij pakt door daar waar anderen dreigen op te geven. Daarnaast ontwerpt en bouwt hij websites voor particulieren, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Duur van de training
De training beslaat vijf vrijdagochtenden van 9.30 uur tot 13.30 uur, verdeeld over 4 aaneengesloten weken en een terugkomochtend na plusminus 6 weken.

Groepsgrootte: minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.

De kosten
De kosten voor dit programma bedragen € 675,- exclusief 21% BTW per deelnemer. Dit bedrag is inclusief locatiekosten, koffie en thee.

Locatie
De training wordt verzorgd in Amsterdam en op Texel* of op een nader te bespreken locatie.

* Het programma op Texel is een iets aangepast programma (locatie aan het strand) met andere data die deels in het weekend vallen. Deze training kan ook individueel worden verzorgd en gaat altijd door.

Data 2019
In overleg.

In mijn werk met deelnemers staan meestal twee thema’s centraal: opgejaagdheid en (nog) onvervulde dromen. Eerst breng ik in kaart hoe het op dit moment met deze twee thema’s is gesteld, waarna we samen met behulp van gesprekken en concrete opdrachten gaan werken aan het opheffen van de opgejaagde gevoelens en het verwezenlijken van belangrijke dromen. Klik op OEFENINGEN om een van de opdrachten te zien die ik gebruik in mijn trainingen en coaching. 

In mijn werk als trainer en coach werk ik met de deelnemer toe naar het nemen van een wilsbesluit. Een wilsbesluit is feitelijk een krachtige beslissing, voortkomend uit de wens naar een verandering van de huidige situatie (bijvoorbeeld het realiseren van een groot verlangen). Klik op WILSKACHT om te zien hoe een wilsbesluit een blijvende verandering in gang zet.