Over Marjon
Marjon Krouwels

De rode draad die door mijn werk als trainer en coach loopt, is het hervinden van de moed om de dingen die jij belangrijk vindt in jouw leven ook daadwerkelijk aandacht te geven. Dit blijkt een succesvol recept tegen de zo vaak voorkomende opgejaagde gevoelens. Samen brengen we in kaart welke onafgemaakte zaken er zijn, welke zaken frustraties opleveren en wat dit zegt over jouw nog te realiseren dromen. Vervolgens wordt jij aan het werk gezet om een voor jou belangrijke droom ook echt te gaan verwezenlijken.

Na 25 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, heb ik in 2011 mijn eigen droom naar een plek buiten de stad en dicht bij zee gerealiseerd en heb ik mij gevestigd op het eiland Texel, waar ik inmiddels ben beland in een zonnig oud huis in het mooie dorp Den Hoorn. Quote van mijn dochter (destijds 8 jaar) toen we een keer van de boot afkwamen: “Op Texel is het licht aan.”
Mooier kan ik het niet verwoorden.

Persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach
Mijn trainingsloopbaan is gestart in 1992 toen ik als junior trainer werd aangenomen bij Gooiconsult Training en Advies in Huizen. In 2000 begon ik mijn eigen bedrijf en ben ik mij langzaam maar zeker gaan specialiseren in de thema’s Loopbaanbegeleiding en Timemanagement. Vooral dat laatste was en is ook mijn eigen thema. Sinds 2005 werk ik eveneens als coach op deze thema’s. Omdat het aantal medewerkers dat met oververmoeidheidsklachten te maken had alsmaar groeide, ben ik mij gaan verdiepen in de complexe wereld van de (werk-) gerelateerde burn-out. De 3-jarige coachopleiding aan de Pulsar Academie (de Voorde) die ik tussen 2006 en 2009 heb gevolgd, maakte dat ik meer en meer zicht kreeg op hetgeen nodig is om werkelijk te herstellen van een burn-out.

Centrum voor Coaching is aangesloten bij de LVSC en St!R

HR-adviseur en docent
In 2015 wilde ik, na zo lang extern adviseur te zijn geweest, weer graag midden in een organisatie actief zijn. Ik was al werkzaam als coach voor de Gemeente Texel en kon die rol uitbreiden naar de positie van HR-adviseur voor de duur van 2 jaar. Naast mijn reguliere HR-werkzaamheden heb ik mij in deze periode gericht op loopbaan-vragen en burn-out problematiek die intern speelden. Na 2 jaar HR-adviseur te zijn geweest, ben ik tijdelijk aan de slag gegaan als docente Frans op de enige middelbare school van Texel. Anderhalf jaar lang heb ik voor de klas gestaan, een onvergetelijke ervaring die ik zeker nog een keer wil overdoen. Mijn werkzaamheden bij de Gemeente Texel en bij de OSG de Hogeberg ben ik blijven combineren met het werk als coach.

Spijt
Spijt en de gevoelens die daarmee gepaard gaan, zijn eveneens een belangrijk thema in mijn bestaan. Lang heb ik gedacht dat spijt een zinloze emotie was en dat je in plaats van spijt moest denken in termen van lering, in de zin van: wat heb ik geleerd van deze gebeurtenis? Inmiddels weet ik dat het veel genuanceerder is en dat spijt wel degelijk een zinvolle emotie is. Een van de bekendste therapeuten ter wereld, de Amerikaanse psychiater en schrijver Irvin Yalom (1931) verwoordt het in een interview (Happinez, nr. 1 2018) als volgt: ‘Het is juist zinvol om spijt te hebben. Ik denk dat je het moet gebruiken om te herkennen wat je belangrijk vindt in dit leven. Als je spijt voelt, is dat een belangrijke aanwijzing. Het is goed om stil te staan bij de dingen uit je verleden die je spijt bezorgen om de blik op de toekomst te kunnen richten. Ik gaf mijzelf en mijn patiënten vaak de opdracht om een paar jaar vooruit te kijken en te bedenken welke nieuwe redenen tot spijt we in die tijd hebben opgebouwd. Dan gaat het om de hamvraag: hoe zou je nu kunnen leven om niet nog meer spijt te hebben? Wat moet je dan nu veranderen?”

Meer informatie over mijzelf, opleiding, werkervaring en uitgevoerde opdrachten vindt u in mijn CV.